Bitcoin stijgt boven de 35.000 dollar, en raakt een nieuwe high

  • De prijs van bitcoin op verzamelde aan nieuwe de hele tijd hoge niveaus om boven $35.000, volgens gegevens van de Metriek van de Munt, vanaf ongeveer 1:24 a.m. EST Woensdag te verhandelen.
  • De schommeling in bitcoin prijzen kwam enkel dagen nadat het meer dan 10% tot $29.316, na een meer dan 300% schommeling in 2020 daalde.

Bitcoin steeg op woensdag naar een recordhoogte, terwijl de cryptocrème verder ging met de handel.

De prijs van de bitcoin steeg tot boven de $35.000

De prijs van de bitcoin steeg tot boven de $35.000 vanaf ongeveer 2:11 a.m. EST woensdag, volgens gegevens van Coin Metrics. De prijsschommeling kwam enkel dagen nadat het meer dan 10% tot $29.316 daalde. Dat volgde een meer dan 300% sprong in 2020 naar niveaus boven $29.000.

Op maandag publiceerde JPMorgan een briefje met een gedurfd koersdoel op lange termijn voor Bitcoin Bank, waarbij hij beweerde dat de cryptocurrency tot wel $146.000 kon stijgen omdat het concurreert met goud als een „alternatieve“ valuta. Het edelmetaal zag ook aanzienlijke aanwinsten in 2020, met een stijging van het spotgoud van ongeveer 25% voor het jaar.

Anthony Scaramucci, oprichter en mede-bestuurder van SkyBridge Capital, vertelde CNBC’s „Capital Connection“ op woensdag ook dat zijn firma „vrij bullish“ is op de bitcoin’s store van waarde en ziet het „vervangend“ goud.

Scaramucci, een vroegere communicatiedirecteur van het Witte Huis, voegde toe dat de Democratische controle van Congres ,,groot“ voor cryptocurrencies toe te schrijven aan verwachtingen van ,,enorme“ gelddruk onder een federale overheid die door de partij wordt gecontroleerd zou zijn.

Zeiden dat de bitcoin wezenlijk minder vluchtig zal moeten

De strategen van JPMorgan, echter, zeiden dat de bitcoin wezenlijk minder vluchtig zal moeten worden alvorens het goud in termen van marktwaarde kan aanpassen. Het is bekend dat de prijs van de cryptocurrency door wilde schommelingen gaat.

De oproep van de Amerikaanse investerende bankreus was opmerkelijk gezien de voorbije commentaren van CEO Jamie Dimon op de bitcoin. Dimon noemde de cryptocurrency ooit een „fraude“.

Ondertussen vertelde PwC’s wereldwijde crypto leider Henri Arslanian CNBC’s „Street Signs Asia“ op maandag dat de recente stijging van de bitcoin tot recordhoogte voor een deel werd gedreven door de toetreding van grotere, institutionele beleggers tot de markt.